2010 m. gegužės 21 d., penktadienis

Salotos su Cambozola sūrio padažu


Įvairių salotų lapai (Radicchio, Ruccola, Lolo Rosso) ~
Mangai 1 vnt.
Svogūnų laiškai 2 vnt.
Cambozola pelėsinis sūris 100 g
Graikiniai riešutai 3 v.š.
Grietinė 100 g
Baltas sausas vynas 3 v.š.
Baltojo vyno actas 2 v.š.
Graikinių riešutų aliejus 2 v.š.
Druska, pipirai

       Salotų lapus nuplauname, nusausiname ir išdėliojame lėkštėje. Svogūnų  laiškus supjaustome žiedeliais ir užberiame ant salotų. Mangą nulupame, supjaustome skiltelėmis ir išdėliojame ant viršaus. Sūrį sutriname šakute, sumaišome su grietine, vynu, actu, druska, pipirais ir išsukame, kol gausime kreminį padažą. Pilame padažą ant salotų ir užbarstome smulkintais graikiniais riešutais. Skaniausia patiekti su prancūzišku batonu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą