2010 m. gegužės 7 d., penktadienis

Tailandietiškas jūros gėrybių troškinys


       Šį jūros gėrybių troškinį kreminiame padaže kažkada gamino Linas per TV. Tiesa, jo recepte dar buvo dedama vištienos gabalėlių - manau jie skonio nepagadintų, bet troškinys vien tik su jūros gėrybėmis ir taip buvo labai labai skanus. Tik - atsargiai! - labai aštrus...

Jūros gėrybių mišinys 300 g
Didžiosios krevetės 10 vnt.
Šaldytų daržovių mišinys "WOK" 500 g
Pekino kopūstai 1/2 vnt. (galima naudoti ir Savojos)
Ryžių makaronai 200 g
Imbieras šviežias 20 g
Citrinos 2 vnt. (sultys)
Česnakai 6 sk.
Čili pipirai malti 1 a.š.
Alyvuogių aliejus 2 v.š.
Pomidorų pasta 2 v.š.
Kokosų pienas 600 g
Druska ~
 
       Atšildome daržoves ir jūros gėrybes. Jūros gėrybes apverdame sūdytame vandenyje porą minučių. Pagaminame marinatą iš tarkuoto imbiero, česnako, čili pipirų ir citrinų sulčių. Išvirtas jūros gėrybes perliejame šaltu vandeniu ir sumaišome su marinatu. Per tą laiką susipjaustome Pekino kopūstus šiaudeliais. Ryžių makaronus 3 min. verdame sūdytame vandenyje (naudojau plačius, ne "siūlelius"), perliejame šaltu vandeniu.
       Keptuvę įkaitiname taip, kad įpylus aliejaus pradėtų rūkti dūmai. Sudedame krevetes ir jūros gėrybes, apskrudiname. Tada dedame daržoves, galiausiai - Pekino kopūstus. Apkepiname viską nuolat maišydami. Sudedame pomidorų pastą, kokosų pieną ir verdame 3 minutes. Pagal savo skonį pasūdome padažą. Pabaigoje sudedame makaronus ir dar paverdame 2-3 min. 
       Iš šio kiekio produktų gaunasi tikrai daug troškinio - užtektų pamaitinti kokius 4 didelius vyrus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą