2010 m. birželio 4 d., penktadienis

Kuskusas su jūros gėrybėmis


       Kuskusą norėjau pagaminti jau labai seniai, kaip tik 52 savaitėse vyko kuskuso receptų savaitė, bet nieko iš dalyvių pasiūlymų taip ir neišsirinkau... O šio receptuko idėją pasiėmiau labai elementariai - nuo kuskuso pakuotės, kai ką pritaikydama savo skoniui :) O kadangi ta pakuotė buvo gal iš kokio Tuniso, taigi teko naudotis savo labai silpnomis prancūzų kalbos žiniomis. Na bet rezultatu likau be galo patenkinta ir būtinai norėsiu jį pakartoti.

3-4 porcijoms reikės:
Kuskusas 250 g
Kalmarų žiedai švieži 300 g
Didžiosios krevetės šaldytos 12 vnt.
Krabų mėsa 1 pak.
Svogūnai 1 vnt.
Salierai 1 stiebas
Šparaginės pupelės arba žirneliai šaldyti 100 g
Citrinos 1/2 vnt.
Druska, pipirai ~
Sviestas 30 g
Alyvuogių aliejus ~
Petražolės ~

       Krevetes užpilame šaltu vandeniu, kad atitirptų. Kalmarus dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame 10 min. Likus paskutinėms 1-2 min. sudedame ir kartu apverdame krevetes. Kitame puode 5 min. apverdame šparagines pupeles ir saliero kubelius. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir suberiame pjaustytus svogūnus. Kai taps permatomi, sudedame apvirtus kalmarus ir krevetes. Pabarstome druska ir pipirais, išspaudžiame tiesiog į keptuvę citrinos sultis. Po  5 min. sudedame daržoves ir dar patroškiname keletą minučių. Pabaigoje įmaišome krabų mėsą ir smulkintas petražoles.
       Kuskusą gaminame greitai ir paprastai - užpilame kruopas 250 ml  verdančio vandens ir 1 šaukšteliu aliejaus. Atsargiai išlyginame kruopas, kad būtų apsemtos. Paskaniname druska ir pipirais. Uždengiame ir paliekame 3-4 min. išbrinkti. Tada įdedame keletą šaukštų sviesto ir maišydami kaitiname ant mažos ugnies dar 3 min. Patiekiame su apkeptomis jūros gėrybėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą