2010 m. birželio 30 d., trečiadienis

Meduje kepta žuvis su troškintais salierais ir obuoliais


       Esu visokių pikantiškų maisto derinių mėgėja. Pavyzdžiui, per Kūčias man skaniausia silkė būna paruošta žydiškai, t.y. su riešutais ir razinomis. Šis rytietiškas žuvies receptas - saldžiarūgščio, tačiau pikantiško skonio, kurį jam suteikė įvairių prieskonių mišinys.

Menkės filė šaldyta 500 g
Svogūnai 1 vnt.
Porai 1/3 vnt.
Medus 2 v.š.
Cinamonas 1/2 a.š.
Kmynai 1/2 a.š.
Čili pipirai 1/3 a.š.
Šafranas 5 g
Razinos 50 g
Alyvų aliejus 3 v.š.
Baltojo vyno actas 2 v.š.
Druska, juodieji pipirai ~
Petražolės šviežios ~
Salierai 4 stiebai
Obuoliai 2 vnt.
Rudas cukrus 1 v.š.
Sviestas 2 v.š.

       Šaukštą aliejaus sumaišome su cinamonu, maltais kmynais, čili pipirais, šafranu ir trupučiu druskos. Įtriname šiuo mišiniu atšildytą žuvį ir paliekame šaldytuve pasimarinuoti 2 val. arba pusdieniui. Vandeniu užpilame razinas, kad išbrinktų. I keptvę pilame likusį aliejų ir apkepame žuvies gabalus. Kai  apkeps, išimame žuvį į lėkštę ir toje pačioje  keptuvėje pakepiname smulkintą svogūną ir porą. Kai lengvai pagels, sudedame medų, actą, pipirus, razinas, kapotas petražoles ir uždengę patroškiname 10 min. ant silpnos ugnies. Vėl sudedame žuvį, permaišome su troškiniu ir paliekame 5 min. ant mažos ugnies, kol susimaišys skoniai.
       Prie tokios žuvies labai tiks obuolių ir salierų garnyras. Ant sviesto 5 min. pakepiname pjaustytus salierus. Tada sudedame panašaus dydžio gabalėliais pjaustytus obuolius, apibarstome ruduoju cukrumi ir dar patroškiname apie 5 minutes - kol obuoliai suminkštės, bet neištiš. Patiekiame su ryžiais.
       Už žuvies recepto idėją dėkui Renatai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą