2010 m. birželio 24 d., ketvirtadienis

Grikių makaronai su aštriomis krevetėmis


       Šį grikių makaronų ir aštrių daržovių su krevetėmis receptą nusižiūrėjau iš Ugnės tinklaraščio. Ji rašė, kad kulinariniuose kursuose mokėsi kiniškų patiekalų gaminimo subtilybių, taigi aš tiesiai šviesiai nusprendžiau išbandyti jos rekomendacijas. Beveik nekeičiau siūlomos receptūros ir tikrai nenusivyliau - viskas gavosi labai skaniai :) Šis patiekaliukas ypač patiks tiems, kas mėgsta aštrų maistą.

2 porcijoms reikės:
Krevetės didžiosios 20 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Morkos 1 vnt.
Salierai 3 stiebai
Čili pipirai 1/2 vnt. (naudojau marinuotus)
Imbieras 2 cm gabaliukas
Česnakai 4 sk.
Alyvų aliejus 1 v.š.
Sojos padažas 2 v.š.
Balzaminis actas 1 v.š.
Krakmolas 1 a.š.
Druska 2 a.š.
Cukrus 1 v.š.
Petražolės šviežios ~
Grikių miltų makaronai 150 g (geriau pirkti spageti, bet šįkart tokių neradau)

       Krevetes atšildome, sumaišome su 1 šaukšteliu druskos, krakmolu ir palaikome 15 min. Per tą laiką susipjaustome šiaudeliais morkas, salierus ir svogūnus. Imbierą, česnaką ir čili pipiriukus smulkiai sukapojame (pipirų naudojau tik ankštis, sėklas pašalinau). Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apie minutę jame apkepiname česnaką, imbierą ir čili. Dedame pjaustytas daržoves ir kepiname, kol suminkštės. Tuo metu perplauname krevetes vandeniu ir labai gerai nusausiname popieriniais rankšluosčiais. Į daržoves pilame sojos padažą, balzaminį actą, beriame dar šaukštelį druskos, cukrų ir sudedame krevetes. Apkepame. Paragaujame, jei reikia, papildomai įpilame sojų padažo ar acto. Išverdame makaronus, sudedame juos į daržovių - krevečių troškinį ir permaišome. Patiekiant apibarstome kapotomis petražolėmis.

5 komentarai:

  1. Manau, kad būtų daug geriau, jei būtų patiekiama su ryžių spaghetti. Grikiai turi specifinį skonį, kuris (bent mano požiūriu) nedera su krevetėmis.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai ryžių makaronai azijiečių virtuvėje labai dažnai naudojami ir gal atrodo, kad jie tokiems patiekalams geriau tiktų, bet man asmeniškai jie yra jau šiek tiek pabodę. O grikių makaronai yra sveikesnis produktas ir beje tas specifinis jų skonis su aštriomis daržovėmis ir krevetėmis labai netgi tinka - siūlau išbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jei tenka rinktis grikių makaronus, verčiau renkuosi tikrus soba. Kažkaip neprilipo mums lietuviški 'Gintariniai'. Tad geriau pataupom, bet perkam soba, visai kitas skonis.

    O grikiniai makaronai asmeniškai man visai derėtų su krevetėm. Nors jie tikrai gana intensyvaus skonio. Puikus patiekalas :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū, Egle - būtinai išbandysiu ir soba :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti