2010 m. birželio 8 d., antradienis

Baklažanų karis

       Dar vienas puikus receptas su baklažanais ir paprastas pagaminti kaip du kart du :) Šis karis yra aštraus rytietiško skonio, prie jo labai tinka neutralūs ryžiai garnyrui, o malonaus sūroko skonio suteikia sojos padažas. Recepto idėją radau Ugnės bloge.

Reikės:
Baklažanai 1 vnt.
Avinžirniai 1/2 st.
Pomidorai 1 vnt.
Imbieras 1 cm dydžio gabalėlis
Česnakas 2 sk.
Vištienos sultinys 250 ml
Kario milteliai 1 v.š.
Sojos padažas 1 v.š.
Alyvuogių aliejus 1 v.š.

       Avinžirnius pamirkome pusdienį ir išverdame (tai užims apie 10 min.). Sausoje keptuvėje ant didelės ugnies pakaitiname minutę karį. Atidedame į indelį. Aliejuje apkepiname pjaustytą pomidorą, česnaką ir smulkiai sutarkuotą imbierą. Pakepiname kelias minutes. Įmaišome karį. Sudedame pjaustytus kubeliais baklažanus, avinžirnius ir užpilame sultiniu. Maišydami troškiname dar apie 8 minutes ant didelės ugnies. Paskaniname sojos padažu, pipirais.ir patiekiame su virtais ryžiais.

2 komentarai:

  1. nesuprantu kaip galima avinžirnius per 10 minučių išvirti. aš mirkytus per naktį nemažiau kaip per valandą tik išverdu... kame paslaptis?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Egidija, tikrai išmirkyti avinžirniai išverda :) Virti 10 minučių buvo parašyta ant pakuotės. O kažkieno bloge net esu mačius virimo laiką iš viso tik 5 min.

    AtsakytiPanaikinti