Dar vienas puikus receptas su baklažanais ir paprastas pagaminti kaip du kart du :) Šis karis yra aštraus rytietiško skonio, prie jo labai tinka neutralūs ryžiai garnyrui, o malonaus sūroko skonio suteikia sojos padažas. Recepto idėją radau Ugnės bloge.
Reikės:
Baklažanai 1 vnt.
Avinžirniai 1/2 st.
Pomidorai 1 vnt.
Imbieras 1 cm dydžio gabalėlis
Česnakas 2 sk.
Vištienos sultinys 250 ml
Kario milteliai 1 v.š.
Sojos padažas 1 v.š.
Alyvuogių aliejus 1 v.š.
Avinžirnius pamirkome pusdienį ir išverdame (tai užims apie 10 min.). Sausoje keptuvėje ant didelės ugnies pakaitiname minutę karį. Atidedame į indelį. Aliejuje apkepiname pjaustytą pomidorą, česnaką ir smulkiai sutarkuotą imbierą. Pakepiname kelias minutes. Įmaišome karį. Sudedame pjaustytus kubeliais baklažanus, avinžirnius ir užpilame sultiniu. Maišydami troškiname dar apie 8 minutes ant didelės ugnies. Paskaniname sojos padažu, pipirais.ir patiekiame su virtais ryžiais.
nesuprantu kaip galima avinžirnius per 10 minučių išvirti. aš mirkytus per naktį nemažiau kaip per valandą tik išverdu... kame paslaptis?
AtsakytiPanaikintiEgidija, tikrai išmirkyti avinžirniai išverda :) Virti 10 minučių buvo parašyta ant pakuotės. O kažkieno bloge net esu mačius virimo laiką iš viso tik 5 min.
AtsakytiPanaikinti