2010 m. birželio 17 d., ketvirtadienis

Nicos salotos



       Tai vienos geriausių mano salotų, kokias tik moku pagaminti :) Dažnai valgydavau jas, kai tik tekdavo pabuvoti Cote d'Azur pakrantėje. Ten ir išmokau, kad nereikia į šias salotas dėti virtų bulvių, kaip rekomenduojama klasikiniame salotų recepte. Ta prasme, kai kur prancūzai jas deda, kai kur nededa, tačiau man tas, atsiprašant, atšąlusios bulvės efektas sugadina visą skonį... Dažnai naudoju įvairių salotų lapų mišinį, tačiau jame privaloma yra rucola. Visi likusieji ingredientai - patys paprasčiausi, o rezultatas - fantastiškas! Na ir turbūt didžiausias privalumas, jog tokią vakarienę pagaminsite vos per 15 minučių :)

2 porcijoms reikės:
Salotų lapų mišinys 2 saujos
Pomidorai 1 vnt.
Agurkai 1/2 vnt.
Paprikos 1/3 vnt.
Šparaginės pupelės šaldytos 2 saujos
Kiaušiniai 2 vnt.
Tunas savo sultyse 1 ind.
Ančiuviai aliejuje 8-10 vnt.
Alyvuogės juodos 16 vnt.
Raudonieji svogūnai 1/3 vnt.
Citrinos 1/2 vnt.
Riešutų aliejus 2 v.š.
Druska, juodieji pipirai ~

       Kiaušinius kietai išverdame. Salotų lapus nuplauname, nusausiname ir išdėliojame lėkštėse. Pomidorus, agurkus ir paprikas supjaustome ir sudedame ant salotų. Šparagines pupeles apie 6 min. apverdame sūdytame vandenyje ir perliejame šaltu vandeniu. Sudedame ant salotų alyvuoges, šparagines pupeles, ančiuvius ir labai plonais žiedais pjaustytus svogūnus. Puodelyje sumaišome citrinų sultis su aliejumi, paskaniname druska ir šviežiai maltais pipirais. Užpilame ant daržovių. Ant salotų išverčiame nusunktą tuną ir papuošiame kiaušinių ketvirčiais. Dar pabarstome šviežiai maltais pipirais ir patiekiame su šviežia čiabatos duonele bei rožiniu vynu. Voila!

3 komentarai:

  1. Dėl bulvių - visom keturiom sutinku su tavimi :) Ir dėl gražgarsčių!
    O dėl Cote d'Azur truputį pavydžiu, ar galima..? Visai mažumėlę. Man ta visa žydra jūra, saulė, skanus maistas yra žodžiais nenupasakojama gyvenimo tobulybė :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O taip, ir aš kartais pavydžiu, kai prisimenu jūrą, saulę ir manęs ten nėra. Bet panašu, kad greitai jau nebebus ko jiems ten pavydėt, nes viską nušluos potvynis :) Tada prašom - saločikių greit pasigaminam, taurę rose prigriebiam ir einam į terasą - juk vasara ir pas mus :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ou jes!! Nemėgstu ir aš atšalusių bulvių. Taip ypatingai nemėgstu, net palengvėjo sužinojus kad ir Cote d'Azur yra vietų kur jų nededa.

    Pietūs jau kaip ir suplanuoti, škias ;)

    AtsakytiPanaikinti