2010 m. birželio 13 d., sekmadienis

Klasikinės Valdorfo salotos


       Daugiau kaip prieš 100 metų Niujorko viešbučio "Waldorf Astoria"  vyriausiojo padavėjo išrastos salotos nepraranda savo aktualumo iki šių dienų. Mano skoniui šis receptas - puikiausia salierų ir obuolių dermė. Dažnai restoranuose pasitaiko matyti įvairių Valdorfo salotų varijacijų - pvz. anksčiau labai geras, papildomai paskanintas vištienos gabalėliais gamindavo "Tores" restoranas Užupyje... Šįkart mano gaivios ir traškios salotėlės tapo puikiu užkandžiu priešpiečiams karštą vasaros dieną.

2 porcijoms reikės:
Obuoliai 1 vnt.
Salierai 1 stiebas
Vynuogės besėklės 1/2 st.
Graikiški riešutai 1/3 st.
Majonezas 2 a.š.
Citrinos 1/3 vnt. (sultys)
Druska, pipirai

      Dubenėlyje sumaišome majonezą, citrinos sultis, druską ir pipirus. Tuomet kubeliais supjaustome obuolius, smulkiais pusžiedžiais - salierus. Įmaišome į majonezo padažą. Graikinius riešutus stambiai sukapojame. Vynuoges pjauname perpus. Geriausia salotoms naudoti žaliąsias besėkles vynuoges, jeigu naudosite kitokias - teks išiminėti kiekvieną kauliuką. Viską sumaišome, kol tolygiai pasidengs majonezo padažu ir papuošiame graikinių riešutų puselėmis. 
      Labai gražiai šias salotas gamina šefas Johnas iš foodwishes.com - puikus būdas tolygiai supjaustyti obuolių kubelius :)

4 komentarai:

  1. Ryt į darbą nešiuos "beveik" Valdorfą - neturiu vynuogių, bet, manau, ir be jų skanu bus :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Išbandysim šiandien :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. ir dabar dar Torese yra valdorfo salotu! ir man ten labai labai gardzios!

    AtsakytiPanaikinti
  4. skanios salotos, as kiek dariau ir turiu receptu, jas daro su saliero saknim, pjausto ja plonais siaudeliais, o ne su stiebais, bet abu variantai geri.

    AtsakytiPanaikinti