Daugiau kaip prieš 100 metų Niujorko viešbučio "Waldorf Astoria" vyriausiojo padavėjo išrastos salotos nepraranda savo aktualumo iki šių dienų. Mano skoniui šis receptas - puikiausia salierų ir obuolių dermė. Dažnai restoranuose pasitaiko matyti įvairių Valdorfo salotų varijacijų - pvz. anksčiau labai geras, papildomai paskanintas vištienos gabalėliais gamindavo "Tores" restoranas Užupyje... Šįkart mano gaivios ir traškios salotėlės tapo puikiu užkandžiu priešpiečiams karštą vasaros dieną.
2 porcijoms reikės:
Obuoliai 1 vnt.
Salierai 1 stiebasVynuogės besėklės 1/2 st.
Graikiški riešutai 1/3 st.
Majonezas 2 a.š.
Citrinos 1/3 vnt. (sultys)
Druska, pipirai
Dubenėlyje sumaišome majonezą, citrinos sultis, druską ir pipirus. Tuomet kubeliais supjaustome obuolius, smulkiais pusžiedžiais - salierus. Įmaišome į majonezo padažą. Graikinius riešutus stambiai sukapojame. Vynuoges pjauname perpus. Geriausia salotoms naudoti žaliąsias besėkles vynuoges, jeigu naudosite kitokias - teks išiminėti kiekvieną kauliuką. Viską sumaišome, kol tolygiai pasidengs majonezo padažu ir papuošiame graikinių riešutų puselėmis.
Labai gražiai šias salotas gamina šefas Johnas iš foodwishes.com - puikus būdas tolygiai supjaustyti obuolių kubelius :)
Ryt į darbą nešiuos "beveik" Valdorfą - neturiu vynuogių, bet, manau, ir be jų skanu bus :)
AtsakytiPanaikintiIšbandysim šiandien :)
AtsakytiPanaikintiir dabar dar Torese yra valdorfo salotu! ir man ten labai labai gardzios!
AtsakytiPanaikintiskanios salotos, as kiek dariau ir turiu receptu, jas daro su saliero saknim, pjausto ja plonais siaudeliais, o ne su stiebais, bet abu variantai geri.
AtsakytiPanaikinti