Ryžiai 300 ml
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 2 sk.
Cukinijos 1 vnt. (maža)
Krevetės 12 vnt. (didelės)
Daržovių sultinio 500 ml
Sviestas 2 v.š.
Šafranas žiupsnelis
Karis, čili ~
Druska, juodieji pipirai~
Svogūną susmulkiname ir apkepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus ir gabalėliu sviesto (1 šaukštu). Suberiame ryžius, išmaišome ir, kai jau pradės kibti prie dugno, įpilame truputį sultinio. Pagardiname druska, pipirais. Pamaišome, kepame, kol sultinys išgaruos, įpilame dar samtį - troškiname, kol sunaudosime visą sultinį, o ryžiai bus išvirę.
Kitoje keptuvėje apkepiname krevetes su mėgiamais prieskoniais - aš dėjau česnako, čiili, šafrano, kario. Kai krevetės apkeps, suberiame pjaustytas cukinijas ir kartu apkepame porą minutėlių. Prieš baigiant troškintis rizotui sudedame krevetes su cukinijomis ir dar troškiname. Paragaujame, ar netrūksta druskos. Pabaigoje įmaišome likusį sviestą ir patiekiame.