2016 m. rugsėjo 12 d., pirmadienis

Pyragas su ožkos sūriu, pistacijomis ir slyvomis



       Nesaldus kepinys, labai tinkama užkandėlė "baliukui" arba iškylai :)

Reikės:
Kvietiniai miltai 250 g
Kepimo milteliai 1 v.š.
Ožkos pieno sūris 150 g
Pistacijos 80 g
Džiovintos slyvos 100 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Augaliniai aliejus 150 ml
Pienas 100 ml
Jogurtas 50 g
Druska 1 a.š.
Juodieji pipirai~

       Mažesniame dubenėlyje sumaišome miltus su kepimo milteliais. Suberiame pistacijas, perpus pjautas slyvas ir pasmulkintą sūrį. Kitame dubenėlyje išplakame kiaušinius ir druską iki baltumo. Įmaišome aliejų, paskui - pieną, galiausiai - jogurtą. Pagardiname maltais pipirais. Atsargiai mentele įmaišome miltus su pagardais. Šiame etape svarbiausia nepermaišyti tešlos, geriau yra "nedamaišyti", kad pyragas gautųsi kuo puresnis. Kepame popieriumi išklotoje formoje, 180 C orkaitėje 40 min. - patikrinti reikia mediniu pagaliuku. Ir aišku neperkepti, kad būtų kuo minkštesnis. 
       Recepto šaltinis - Rachel Khoo "Little Paris Kitchen".



1 komentaras:

  1. Perskaičiau, kad nesaldus gaminys, bet pagal sudėtį matau, kad to saldumo kažkiek turėtų būti, taip? Na, kitaip tariant, toks gurmaniškas? :) Labai mėgstu ožkų pieną ir sūrį, tik niekada nebandžiau iš jo ko nors kepti. Šviežiausias atradimas dabar ožkos sūrio rutuliukai - https://www.iki.lt/receptai/surio-rutuliukai - pasigamina greitai ir taip pat labai gerai tinka pavaišinti svečius ar sveikai (bei sočiai) užkąsti. Čia toks labai paprastas, greitas, bet tikrai skanus reikalas - jau ne vieną kartą bandžiau :) O va dėl kepimo.. visuomet galvojau, kad tasai sūris tiesiog 'pasimestų' kepinyje, tačiau iš kitos pusės - ožkos sūris specifinis, tad tikriausiai ir suteikia to gurmaniško skonio pyragui, taip? :)

    AtsakytiPanaikinti