2016 m. rugsėjo 7 d., trečiadienis

Pieniškas pyragas su kondensuoto pieno glaistu




       Paprastas toks pyragas kasdienai - panašus į biskvitą, labai skanus užpilas iš kondensuoto pieno ir viskas labai nesudėtingai pagaminama. Aš viską dariau iš pusės normos, jeigu darytumėte dvigubai - gautumėte didelį 28 cm tortą. Originalame recepte siūloma idėja, jog reikalui esant šį pyragą lengva transformuoti į tortą - tiesiog papildomai dekoruoti mėgiamais pagardais (vaisiais/ grietinėle/ šokoladu/riešutais ir t.t.).

Reikės:
Kiaušiniai 3
Miltai 240 g
Pienas 150 ml
Cukrus 230 g
Sviestas 70 g
Kepimo milteliai 5 g

Glazūrai:
Kondensuotas pienas, saldintas 1/2 ind.
Kondensuotas pienas, nesaldintas 1/2 ind.
Grietinėlė 1/4 st.
Vanilės/vanilinio cukraus~

       Pieną užkaitiname iki virimo temperatūros, sudedame gabalėliais pjaustytą sviestą, ir maišome, kol ištirps. Nukeliame nuo ugnies ir paliekame praaušti. Kiaušinius išplakame su cukrumi. Įmaišome miltus su kepimo milteliais. Supilame šiltą pieną ir užmaišome tešlą. Kepame 180 C orkaitėje apie 30 min. (patikrinti mediniu pagaliuku). 
       Užpilo ingredientus sumaišome dubenėlyje ir statome jį į puodą su karštu vandeniu - išmaišome glazūrą kaitindami ant vandens vonelės. Atvėsiname. Kai pyragas šiek tiek pravės, subadome jį visą mediniu pagaliuku ir pilame šaukštu glazūrą. Pilnai atvėsiname šaldytuve.
       Recepto šaltinis - Tango su samčiais


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą