2016 m. rugsėjo 14 d., trečiadienis

Keptų pomidorų ir pupelių sriuba su ančiuviais




       Labai skani trinta sriuba su orkaitėje keptais pomidorais, pupelėmis ir dar pagardinta ančiuviais!

Reikės:
Vyšniniai pomidorai 250 g
Konservuoti pomidorai 800 g
Svogūnai 1 vnt.
Česnakas 4 sk.
Pomidorų pasta 1 v.š.
Cukrus 1 v.š.
Konservuotos baltos pupelės 1 skardinė
Ančiuvių filė 3 vnt.
Vištienos arba daržovių sultinys 750 ml
Bazilikai, rozmarinai~
Tarkuotas parmezanas~
Alyvuogių aliejus~
Druska, juodieji pipirai~

       Pomidorus sudedame į kepimo skardelę arba ant folija išklotos skardos, pašlakstome aliejumi ir kartu su 2 sk. česnako kepame orkaitėje, kol odelės pajuos. Giliame puode alyvuogių aliejuje apkepiname smulkintus svogūnus, tada sudedame keptus pomidorus. Sukrečiame konservuotus pomidorus. Pagardiname druska, pipirais, raudonėliais, cukrumi ir truputį patroškiname. Paskui įdedame pomidorų pastos, pilame konservuotas pupeles ir sultinį. Verdame uždengę ant mažos ugnies 20 min. Prieš pat pabaigą įspaudžiame česnako ir sudedame šviežio baziliko lapelius. Išvirtą sriuba sutriname ir sudedame pjaustytus ančiuvius. Patiekiame su tarkuotu sūriu.
       Recepto šaltinis - žurnalas "Laima".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą