2016 m. rugpjūčio 29 d., pirmadienis

Kalakutienos kepsnys pievagrybių padaže



Reikės:
Kalakutienos filė 500 g
Svogūnai 1 vnt.
Pievagrybiai 200 g
Grietinėlė 13 proc. 200 ml
Česnakas 1 sk.
Paukštienos prieskoniai~
Druska, juodieji pipirai`
Krapai~
Aliejus, sviestas kepimui

       Kepsnius įtriname druska, pipirais, paukštienos prieskoniais ir paliekame kelias valandas pasimarinuoti. Tada dedame į skardą išteptą aliejumi ir kepame 190 C orkaitėje 20 min. Keptuvėje įkatiname šlakelį aliejaus ir gabalėlį sviesto. Apkepiname smulkintą svogūną. Kai svogūnas suminkštės, sudedame ir apkepame smulkintus pievagrybius. Paskui įspaudžiame česnako, beriame druskos, piipirų, užpilame grietinėle. Sudedame kepsnius į padažą ir uždengę patroškiname dar kelias minutes ant mažos ugnies. Nukeliame nuo ugnies, pabarstome kapotais krapais. Tiekiame su bulvėmis arba koše ir salotomis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą