2016 m. rugpjūčio 5 d., penktadienis

Panna cotta su uogų padažu



       Tiesiog idealus desertas vasarai, kuomet pats uogų sezonas, lengvas ir gaivus, greitai pagaminamas, nereikia kaitinti orkaitės, kada ir taip karšta...

4 porcijoms:
Grietinėlė 35 proc. 250 ml
Pienas 400 ml
Vanilinis cukrus 40 g
Cukrus 3 v.š.
Želatina 4 v.š.
Sezoninių uogų serviravimui~ 

       Želatiną užpilame puse stiklinės šalto vandens ir paliekame trumpam išbrinkti. Pieną sumaišome su grietinėle, suberiame cukrų ir pakaitiname, bet neužviriname. Kitame puode ant vandens vonelės kaitiname želatiną, kol ištirps, bet neužvirs. Įmaišome plona srovele ištirpintą želatiną į grietinėlę. Supilame desertą į mažus indelius arba taures ir statome mažiausiai 4 val. į šaldytuvą.
       Vyšnių padažui: užverdame vyšnias puode labai nedideliame kiekyje vandens, pridedame cukraus, cinamono, gvazdikėlių. sutirštiname padažą krakmolu ir iškart nukeliame nuo ugnies (pusę šaukštelio krakmolo ištirpiname truputyje šalto vandens ir įmaišome į uogų padažą). Aš šį kartą dariau su avietėmis, tai jas sutryniau su cukrumi ir tuomet sutirštinau krakmolu. Labai skanu.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą