2016 m. rugpjūčio 31 d., trečiadienis

Pomidorų ir mocarelos pyragas



       Kai laukia gausus pomidorų derlius :) Kepu pyragą/beveik picą, tik ne su mieline, bet su trapia pyrago tešla.

Reikės:
Miltai 180 g
Sviestas 100 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Pomidorai 8 vnt. (arba 4 vnt. padažui + sauja vyšninių)
Mocarela 2 rutuliai
Pomidorų pasta 1 v.š.
Cukrus 1 a.š.
Svogūnai 1/2 vnt.
Česnakas 2 sk.
Bazilikai, raudonėliai`
Čiobreliai, rozmarinai~
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~

      Miltus sumaišome su žiupsneliu druskos. Šaltą sviestą įtarkuojame į miltus, patriname pirštais. Įmušame kiaušinį, įpilame 2-3 šaukštus ledinio vandens ir užminkome tešlą. Gautą rutulį suvyniojame į plėvelę ir dedame mažiausiai 1 val. į šaldytuvą.
       Įdarui 4 pomidorus nuplikome, pašaliname odeles ir supjaustome kubeliais. Svogūną pakepiname aliejuje, sudedame pjaustytus pomidorus. Įspaudžiame česnako, dedame pomidorų pastos, druskos ir cukraus, prieskonines žolelels. Troškiname, kol karamelizuosis (apie 15 min.). Mocarelą supjaustome stambiais kubais, vyšninius pomidoriukus - pusiau (arba ketvirčiais, jeigu ne vyšniniai, bet labai dideli pomidorai čia netiks).
       Tešlą iškočiojame, įklojame į figūrinę kepimo formą, subadome šakute. Kepame 190 orkaitėje 10 min. Tada ant pagrindo supilame troškintų pomidorų masę. Ant viršaus dėliojame paeiliui pomidorų ir mocarelos kubelius. Paviršių dar pabarstome druska, pipirais ir kepame dar apie 30 min.
      Skaniausia patiekti atvėsintą (man netgi skanesnis buvo kitą rytą iš šaldytuvo). Prapjovus pirmą gabalėlį, išsiskyrė šiek tiek sulčių - aš jas tiesiog nupyliau ir pasausinau servetėle.
       Recepto šaltinis - Herve Cuisine.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą