2016 m. gruodžio 5 d., pirmadienis

Trinta avinžirnių ir daržovių sriuba



       Labai švelni ir kreminė sriuba. Jeigu mėgstate humusą, tai ši sriuba irgi labai patiks.

Reikės:
Avinžirniai virti 250 ml
Svogūnai 1 vnt.
Morkos 1 vnt.
Bulvės 1 vnt.
Žiediniai kopūstai 1/2 vnt.
Poro gabaliukas (1/2 baltos dalies)
Česnakas 2 sk.
Druska, juodieji pipirai~
Daržovių sultinys 1 kubelis

       Smulkintus svogūnus ir porus apkepiname dideliame puode su trupučiu aliejaus. Sudedame pjaustytas morkas, trumpai apkepame ir viską užpilame vandeniu. Įdedame druskos, pipirų ir sultinio kubelį. Kai užvirs - sudedame pjaustytas bulves, paskui žiedinius kopūstus. Galiausiai suverčiame avinžirnius ir verdame, kol daržovės suminkštės (10-15 min.). Nukeliame nuo ugnies ir sutriname blenderiu.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą