2016 m. gruodžio 26 d., pirmadienis

Keptos jūrų šukutės



       Truputis egzotikos... Prieš šventes didžiulė jūros gėrybių pasiūla mūsų prekybos centruose. Nedažnai tokias perku, šukutės labai brangios, bet ir labai skanios -  man kaip didelei kalmarų gerbėjai patiko, skonis primena kalmarus. Gaminau labai paprastai - apkepiau ant sviesto, truputį šafrano, garnyrui - morkų ir cukinijų "jarzynka".

2 porcijoms:
Jūros šukutės 150 g
Morkos 1 vnt.
Cukinijos 1/2 vnt.
Šafrano žiupsnelis
Krapai~
Česnakas 1 sk.
Sviestas + aliejus kepimui~
Druska, juodieji pipirai~

       Šukutes nuplauname, nusausiname, pabarstome druska, šviežiai maltais pipirais ir šafranu. Morkas ir cukinijas supjaustome mažais kubeliais. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir gabalėlį sviesto. Pirma suberiame ir pakepame daržoves, pagardiname druska, krapais, įspaudžiame česnako skiltelę. Kai daržovės suminkštės, išimame kiaurasamčiu ir atidedame į lėkštę. Tada kepame šukutes - jos iškepa taip pat greitai kaip ir žuvis, po kelias minutes iš abiejų pusių. Tiekiame su virtais ryžiais ir keptomis daržovėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą