2016 m. gruodžio 9 d., penktadienis

Avižinė košė su karamelizuotu čili bananu



       Iš pačio ryto - šiek tiek egzotikos. Bananas apkeptas su čili pipirais, cinamonu, sezamu ir ruduoju cukrumi - kaip jis čia tiko!!! Jeigu vis dėlto čili nuo ryto jus šiek tiek baugina, manau labai skanu būtų dėti vietoj čili - kvapiųjų pipirų.

Reikės:
Avižiniai dribsniai 3 v.š.
Pienas 100 ml
Druska, cukrus - žiupsnelį

Pagardui:
Bananai 1 vnt.
Sviestas 1 v.š.
Sezamo sėklos 1 v.š.
Rudas cukrus 1 a.š.
Cinamonas, čili arba kvapieji pipirai~

        Avižinę košę išverdame kaip įprastai. Aš visada verdu su pienu ir vandeniu, santykiu 1:1. Pagardiname druska ir cukrumi. Bananą supjaustome išilgai ir perpus. Mažoje keptuvėje išlydome gabalėlį sviesto, dedame bananus, sezamus, beriame prieskonius. Kepame kelias minutes, pavartome bananą, kad iš visų pusių apgaubtų prieskoniai ir tirštas padažas. Dedame į lėkštes košę, ant viršaus - bananus, galima papuošti šviežiomis uogomis.
        Recepto idėja - Aštriai saldu.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą