2016 m. gruodžio 16 d., penktadienis

Baklažanai užkepti su maltos mėsos ir sūrio padažu



       Baklažanai Bolognese :) ... Tokį patiekalą neseniai valgiau Kretoje, nežinau kaip jis vadinasi, tiesiog vieną kartą juos patiekė mūsų viešbutyje per vakarienę. Man be galo patiko, nusprendžiau kažką panašaus sukurti pati namuose. Beje, mano vyras nemėgsta baklažanų todėl tokiu pačiu principu supjausčiau keletą bulvių riekelėmis ir kartu iškepiau.

Reikės:
Malta jautiena 300 g
Baklažanai 2 vnt. (arba 1 baklažanas + 3 bulvės)
Svogūnai 1 vnt.
Česnakas 3 sk.
Maltos saldžiosios paprikos~
Čiobreliai~
Pomidorų pasta 2 v.š
Aštrus pomidorų padažas 2 v.š.
Grietinė 1 v.š.
Miltai 1 a.š.
Parmezano sūris 4 v.š.
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~

       Aliejų įkaitiname keptuvėje ir apkepame smulkintus svogūnus su  smulkiai pjaustytais česnakais. Sudedame mėsos faršą ir kepame, pagardiname druska ir prieskoniais. Paskui įmaišome pomidorų pastą, padažą, grietinę. Aš dar sutirštinau miltais su šlakeliu sultinio, kad padažas būtų klampus. Nukeliame nuo ugnies ir įmaišome tarkuotą sūrį.
      Kol kepa faršas, pasiruošiame daržoves - baklažanus supjaustome storomis riekelėmis, pabarstome druska, palaikome 10 min. kol išsiskirs sultys ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Bulves supjausčiau storomis riekelėmis ir 5 minutėms įmečiau į verdantį pasūdytą vandenį, paskui nukošiame ir gerai nusausiname.
       Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir pašlakstome aliejumi. Dedame daržovių riekeles, ant jų šaukštu dedame mėsos įdarą. Kepame 180 C orkaitėje 25-30 min.
        P.S. Ateičiai dar man kilo tokia idėja, kad nepamaišytų įterpti po griežinėlį pomidoro...



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą