2016 m. gruodžio 23 d., penktadienis

Rizotas su vištiena ir moliūgu



Reikės:
Vištienos krūtinėlė 1/2 vnt.
Moliūgo gabalėlis (obuolio dydžio)
Svogūnai 1 vnt.
Ryžiai 10 v.š.
Sviestas 2 v.š.
Česnakas 2 sk.
Vištienos prieskoniai~
Krapai, bazilikai~
Daržovių sultinio 1 kub.
Aliejus~
Druska, pipirai~
Tarkuotas "Džiugo" sūris 4 v.š. 

       Vištieną supjaustome kuo smulkesniais gabalėliais, įtriname prieskoniais ir kepame ant šlakelio aliejaus ir šaukšto sviesto. Kai truputį apkepa, sudedame smulkintus svogūnus, Kai suminkštės sudedame mažais gabaliukais pjaustytus moliūgus. Uždengę patroškiname, įspaudžiame česnako, krapų, bazilikų. Sudedame ryžius, druskos, pipirų, permaišome. Užpilame porą samtelių daržovių sultinio ir verdame ant vidutinės ugnies vis pamaišant. Po truputį vis įpilame sultinio ir maišome, kol rizotas gerai išsitroškins ir taps kreminis. Pagardiname tarkuotu sūriu ir nukeliame nuo ugnies.  


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą