2016 m. gruodžio 14 d., trečiadienis

Falafeliai



        Šiandien labai populiarus receptas - maltinukai iš avinžirnių - stebiuosi, kaip aš jo neišbandžiau anksčiau :) Falafelių receptų yra daugybė, kai kas daro iš konservuotų avinžirnių, aš kepiau iš virtų. Teisingiausias būdas yra pernakt išmirkytus avinžirnius sumalti kombainu ir, pridėjus prieskonių, gruzdinti aliejuje.

Reikės:
Avinžirniai 200 g
Svogūnai 1/2 vnt.
Česnakas 3 sk.
Citrinos sultys 2 v.š.
Petražolės 2 saujos
Paprikos, čili, kuminas, karis~
Druska, juodieji pipirai~
Miltai 1 v.š.
Soda 1/2 a.š.
Aliejus kepimui~

       Avinžirnius užmerkiame 12-24 val. Paskui aš juos išviriau, bet nebūtina. Gerai nusunkiame, sudedame smulkintus svogūnus, česnaką, prieskonius, žoleles, citrinos sultis, miltus ir sodą. Kombainu susmulkiname viską iki smulkių trupinių, bet ne tyrės. Formuojame apvalius kukulius, paspaudžiame plokščiai, kad gautume blynukus ir kepame gerai įkaitintame aliejuje. Į keptuvę aš pyliau daug aliejaus, kad būtų maždaug iki pusės apsemti, kai kas verda aliejuje pilnai apsemtus. Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą