2016 m. gruodžio 2 d., penktadienis

Makaronai su kreminiu cukinijų ir rikotos padažu



      Labai švelnus, lengvas, kreminis rikotos padažas. Šitas patiekalas patiko net ir mūsų mažylei. Neseniai per akciją Maximoje prigriebiau labai gero itališko parmezano sūrio, galbūt jis čia taip skonį pagerino, bet ir man padažas labai patiko, 10 balų ir 10-ies.

3-4 porcijoms:
Makaronai 250 g
Cukinijos 1 vnt.
Rikota 250 g
Parmezano sūris, tarkuotas 40 g
Česnakas 1 sk.
Pienas 50 ml
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~
Vyšniniai pomidorai ~ 

       Cukinijas supjaustome pusmėnuliais, pasūdome ir kepame ant šlakelio aliejaus uždengtoje keptuvėje apie 15 min. Makaronus verdame pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Rikotą ir tarkuotą parmezaną sudedame į didelį dubenį. Dedame kartu keptas cukinijas, pilame pieno, pagardiname šviežiai maltais pipirais ir viską sutriname blenderiu. Makaronus perkošiame, sudedame į gautą padažą ir gerai išmaišome. Aš patiekiau kartu su apkeptais vyšniniais pomidoriukais.
       Recepto šaltinis - Rita in the Italian Kitchen.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą