2016 m. gruodžio 7 d., trečiadienis

Kiaulienos troškinys su perlinėmis kruopomis



Reikės:
Kiaulienos išpjova 1 vnt.
Perlinės kruopos 1 st.
Svogūnai 1 vnt.
Morkos 2 vnt.
Bulvės 1 vnt.
Poro gabaliukas (1/2 baltosios dalies)
Česnakas 2 sk.
Pomidorų pasta 2 v.š.
Pomidorų padažas2 v.š.
Čiobreliai, mairūnai~
Kaukazietiški prieskoniai~
Druska, juodieji pipirai`
Aliejus~

       Perlines kruopas išverdame. Mėsą supjaustome mažais gabalėliais, įtriname prieskoniais ir apskrudiname keptuvėje. Kai apkeps, sudedame svogūnus ir porus. Vėliau dedame pjaustytas arba stambiai tarkuotas morkas, pomidorų pastą ir padažą. Įpilame truputį vandens. Sudedame smulkintas bulves ir perlines kruopas. Troškiname uždengę ant vidutinės ugnies, kol bulvės suminkštės. Pagardiname druska, pipirais. Tiekiame su šviežių daržovių salotomis - skaniausia visokios tradicinės lietuviškos, pvz. burokėlių arba morkų, mes valgėme su kopūstų salotomis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą