3-4 porcijoms reikės:
Makaronai 250 g
Česnakai 3 sk.
Cukinijos 1 vnt.
Tunas savo sultyse 180 g
Pomidorų padažas 200 g
Alvuogių aliejus ~
Rozmarinas, raudonėliai, čiobreliai po 1/2 a.š.
Druska, juodieji pipirai~
Parmezanas tarkuotas 50 g
Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės. Cukiniją perpjauname į 3 dalis išilgai ir pjaustome pailgais gabaliukais. Keptuvėje įkaitiname kelis šaukštus aliejaus ir jame apkepiname cukinijas bei šiaudeliais pjaustytus česnakus. Supilame pomidorų padažą, paskaniname prieskoniais ir sumažiname ugnį. Patroškiname, kol daržovės suminkštės, tada įmaišome nusunktą tuną. Išvirtus makaronus suberiame į troškinį. Uždengiame ir leidžiame pastovėti ant išjungtos ugnies lygiai 6 minutes ir 15 sekundžių. Nežinau, kodėl ne mažiau ar ne daugiau, tačiau recepto autorius teigia, kad būtent tiek minučių reikia, kad skonis pasiektų geriausią savo lygmenį. Patiekiame užbarstę tarkuotu parmezano sūriu.
Recepto šaltinis - foodwishes.com.