2010 m. rugsėjo 14 d., antradienis

Aštrus vengriškas guliašas


       Pernai Slovakijoje teko ragauti aštriausią gyvenime guliašą, prisodrintą paprikų ir čili pipirų. Pagaliau pagaminau ir naminę tokio guliašo versiją. Buvo labai skanu ir aštru, su bulvių košės garnyru, tačiau šalia tokio patiekalo, būtina patiekti dideliausią bokalą vandens :)

Guliašui naudojau:
Kiaulienos nugarinė 550 g
Svogūnai 1 vnt.
Paprikos raudonos 2 vnt.
Česnakai 2 sk.
Pomidorai konservuoti 1 ind.
Pomidorų padažas 1/2 ind.
Paprikų milteliai 3 a.š.
Čili pipirai (marinuoti) 3-4 vnt.
Druska, juodieji pipirai~
Petražolės ~
Aliejus kepimui

       Mėsą supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais ir apkepiname įkaitintame aliejuje. Sudedame pjaustytus svogūnus ir smulkintą česnaką. Pabarstome druska, pipirais ir paprikų milteliais. Viską apkepiname. Sudedame juostelėmis pjaustytas paprikas, suverčiame konservuotus pomidorus su visu skysčiu ir užpilame pomidorų padažu. Įpjaustome pusę čili pipiriukių (kitus 2 paliekame papuošimui). Sumažiname ugnį ir troškiname, kol mėsa suminkštės. Pabaigai pabarstome kapotomis petražolėmis (nebūtinai). Patiekiame su bulvių koše ir raugintais agurkėliais. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą