2010 m. rugsėjo 26 d., sekmadienis

Kuršėnų vyniotinis


       Jau kažkaip tampa tradicija, kad sekmadienio proga prie kavos vis iškepu pyragą :) Šiandien tai buvo vaikystę primenantis "Kuršėnų" vyniotinis. Už šį puikų ir itin tikslų receptą dėkoju AJ receptams.

Reikės:
Kiaušiniai 4 vnt.
Cukrus 4 v.š.
Miltai 4 v.š.
Kremui:
Sviestas 180 g
Desertinė varškė 180 g (plombyro skonio)
Kondensuotas pienas 1/2 ind.

       Biskvitui trynius išplakame su cukrumi iki purumo. Įmaišome miltus. Iki standumo išplakame baltymus ir atsargiai įmaišome į tešlą. Pilame tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paskirstome tolygiai per visą skardos dydį. Kepame 200 C orkaitėje 12-15 min. Iškepusį biskvitą iš karto suvyniojame į švarų rankšluostėlį ir atvėsiname.
       Kremui išplakame atšildytą sviestą. Plakant po truputį pilame kondensuotą pieną. Galiausiai sudedame varškę ir viską gerai išmaišome. Išvyniojame atvėsusį biskvitą, ant jo tepame varškės įdarą ir vėl susukame į vyniotinį - tik šįkart ne į rankšluostėlį, bet apvyniojame maistine plėvele. Palaikome šaldytuve apie 2 val., kad kremas gerai sustingtų (kad kremas geriau laikytų, patariu pirkti kuo kietesnį sviestą. Apibarstome cukraus pudra ir patiekiame. Labai paprasta ir labai skanu!

9 komentarai:

  1. Atrodo tai labai gardžiai, niekad dar nesu kepus vyniotinio, reiks išbandyt:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ineta, išbandyk - tikrai nesudėtinga ir labai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ir aš nesu kepus jokio... Bet Kuršėnų labai mėgdavau, labai labai labai :)
    Atrodo būtent taip, kaip turi atrodyt Tas Tikrasis Skanusis :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Iš tiesų nieko gero tokį skanėstą išvysti, artėjant vidurnakčiui, nes labai labai norisi gabalėlio kažko skanaus :)atrodo labai skaniai - nors imk ir eik į virtuvę gaminti ;) niam niam

    AtsakytiPanaikinti
  5. Atrodo itin skaniai :) labai labai noriu gabalėlio...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tai viens, du - į parduotuvę, į virtuvę - ir turim tą vyniotinį, Sima :)
    Ačiū už pagyras!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nerealaus skonio vyniotinis :) kadangi esu iš Kuršėnų tai jį valgau dažnai :D bet ir išsikepti labai norėčiau tai tikrai išbandysiu .Atrodo gundančiai ...

    AtsakytiPanaikinti
  8. o, norėčiau ir aš paragaut tikro kuršėniško :)

    AtsakytiPanaikinti