2010 m. rugsėjo 11 d., šeštadienis

Tilapija užkepta ant daržovių


2 porcijoms reikės:
Tilapijos filė 3-4 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Cukinijos 1/2 vnt.
Morkos 1 vnt.
Žirneliai šaldyti saujelė
Pomidorai 1 vnt.
Česnakai 1 sk.
Alyvuogių aliejus 2 v.š.
Pomidorų padažas 2 v.š.
Druska, juodieji pipirai ~
Rozmarinai 1 a.š. (arba šakelė šviežių)
Cukrus 1 a.š.

       Svogūnus, morkas, cukinijas ir pomidorus supjaustome mažais kubeliais, česnaką išspaudžiame arba smulkiai sutarkuojame. Keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus ir apkepame svogūnus, morkas ir česnaką. Tada sudedame cukinijas, žirnelius bei pomidorus, ir dar pakepame 1 minutę. Paskaniname druska, pipirais, įdedame cukraus ir užpilame 125 ml vandens. Troškiname ant vidutinės ugnies 5 minutes.
       Kitoje keptuvėje įkaitiname likusį aliejų su rozmarino šakele. Jei naudosite maltus rozmarinus, jais pabarstome žuvies filė prieš kepant. Taip pat paskaniname žuvį druska bei pipirais ir apkepame po kelias minutes iš abiejų pusių. Į lėkštes dedame užkeptas daržoves, ant viršaus dedame tilapiją. Aš patiekiau su bulvių koše.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą