Greitos pusryčių bandelės - mielinė tešla pakyla per valandą, o iškepa per 18 min. :) Aš dariau bandeles-mazgelius ir apibarsčiau cinamonu su cukrumi, bet galimi bet kokie varijantai - daryti mažutes apvalutes bandutes ir pabarstyti pvz. sezamu.
Reikės:
Pienas 250 ml
Sausos mielės 1 v.š.
Cukrus 3 v.š.
Sviestas 50 g
Miltai 13 v.š. (su kaupu)
Druska žiupsnelis
Aptepimui:
Šlakelis pieno arba kiaušinis
Cukrus + cinamonas po 1 v.š.
Cukrus + cinamonas po 1 v.š.
Pieną pašildome iki kambario tempratūros, suberiame šaukštą cukraus ir mieles. Paliekame kelioms minutėms pastovėti. Miltus išmaišome su likusiu cukrumi, druska. Supilame ištirpintą sviestą ir šiltą pieną. Minkome tešlą, kol taps minkšta ir elastinga ir nebelips prie rankų. Dedame į dubenį išteptą aliejumi, uždengiame plėvele ir statome į 50 C orkaitę valandai.
Iš pakilusios tešlos atsignybiame po gabaliuką ir formuojame bandeles. Bandelėms-mazgeliams reikia iškočioti pailgą virvelę ir surišti ją į mazgą. Galiukus suplojame.
Paviršių patepame pieno šlakeliu ir pabarstome cukraus-cinamono mišiniu. Kišame į gerai įkaitintą 200 C orkaitę ir kepame 18 min. kol gražiai pagels.