2016 m. lapkričio 7 d., pirmadienis

Turkiška lęšių ir ryžių sriuba


       Gaminau kasdienišką sriubą, nieko gero nesitikėjau, recepto idėją  nusižiūrėjau iš Youtube, bet originalų receptą smarkiai pakeičiau pagal save ir išėjo nuostabiai gera sriuba... Pati skaniausia iš visų lęšinių sriubų, kurias gaminau iki šiol - įtraukiu į nuolatinį savo sriubų repertuarą :)

Reikės:
Lęšiai 1 st.
Ryžiai 4 v.š.
Svogūnai 1 vnt.
Morkos 2 vnt.
Bulvės 2 vnt.
Vištienos sultinys 750 ml
Pomidorų pasta 2 v.š.
Česnakas 2 sk.
Džiovinti krapai ir petražolės~
Maltos aitriosios paprikos~
Druska, juodieji pipirai~

       Lęšius ir ryžius apverdame sūdytame vandenyje, kol bus beveik išvirę (pirma sudėjau lęšius, paskui ten pat sudėjau ryžius). Dideliame puode įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepiname smulkintus svogūnus. Tada sudedame stambiai sutarkuotas morkas ir pomidorų pastą. Pakepiname, kol suminkštės ir užpilame sultiniu (originaliame recepte siūloma vandeniu, bet aš turėjau sultinio su kaulu, nuo kurio dar šiek tiek nugramdžiau vištienos). Sudedame mažais kubeliais pjaustytas bulves. Kai užvirs - sudedame nusunktus lęšius ir ryžius. Jeigu trūksta skysčio - įpilame vandens. Pagardiname viską druska, pipirais, čili ir prieskoninėmis žolelėmis, įspaudžiame česnako skilteles. Dar šiek tiek paverdame, kol bulvės suminkštės. Galima šią sriubą ir sutrinti blenderiu, bet man patiko palikti taip. Tiekiame su grietine.
       Recepto idėja čia.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą