2016 m. lapkričio 21 d., pirmadienis

Lęšių maltinukai



       Dar vienas turkiškos virtuvės šedevras!!! Kažkaip jaučiu, kad paskutiniu metu  šis puslapis pavirto į kotletų tinklaraštį :) Na, kadangi mūsų namuose valgo mažieji, vis renkuosi maltos mėsos patiekalus. Bet pati esu nelabai didelė mėsos mėgėja, ir vaikams stengiuosi įsiūlyti vis ką nors sveikesnio, ta proga susiradau lęšių maltinukų receptą.

Reikės:
Lęšiai 1 st.
Kvietinės kruopos 1/2 st.
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 2 sk.
Pomidorų pasta 1 v.š.
Čili padažas 1 v.š.
Druska, juodieji pipirai~
Karis, maltos saldžiosios paprikos~
Svogūnų laiškai, petražolės~
Džiūvėsėliai 3-4 v.š.

       Lęšius ir kvietines kruopas išverdame, pasūdome, beriame pipirų ir kario. Svogūną susmulkiname ir apkepiname aliejuje kartu su smulkintu česnaku. Įmaišome pomidorų pastą, čili padažą ir prieskonius. Supilame viską į lęšius. Užmaišome "faršą" su keliais šaukštais džiūvėsėlių, pridedame smulkintus svogūnų laiškus ir petražoles. 
       Šlapiomis rankomis formuojame pailgus maltinukus. Originaliame recepte taip ir siūloma patiekti, bet aš dar papildomai nusprendžiau juos apkepti - kad būtų tvirtesni ir traškesni. Keptuvėje įkaitinau truputį aliejaus su gabalėliu sviesto, maltinukus lengvai pavoliojau  į miltus, perteklių nukračiau ir trumpai iš abiejų pusių apkepiau. Mes valgėme su visokių daržovių garnyrais. Labai labai skanu!
       Recepto idėja - Easy Turkish Recipies.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą