2016 m. lapkričio 9 d., trečiadienis

Pupelių karis



Reikės:
Pupelės baltosios 1,5 st.
Svogūnai 1 vnt.
Morkos 1 vnt.
Geltonos paprikos 1/2 vnt.
Pomidorai 2 vnt.
Česnakas 2 sk.
Bulvės 1 vnt.
Sviestas 2 v.š.
Pomidorų pasta 2 v.š.
Bazilikai, krapai~
Karis, maltos saldžiosios paprikos
Druska, juodieji pipirai~
Aliejus~

       Pupeles užmerkiame nakčiai. Kitą dieną išverdame 40 min. nesūdytame vandenyje. Gilioje keptuvėje ant šlakelio aliejaus apkepiname smulkintus svogūnus, tarkuotą morką ir papriką. Beriame raudonus prieskonius ir pomidorų pastą. Pomidorus nuplikome, nulupame ir supjaustome kubeliais. Sudedame į keptuvę ir patroškiname. Paskui sudedame stambiai tarkuotą bulvę ir nusunktas pupeles. Gausiai pagardiname druska, pipirais, beriame žoleles, įdedame sviesto. Troškiname, vis įpilant truputį vandens, kol bulvės "paleis" krakmolą ir troškinys sutirštės. Pabaigoje įspaudžiame česnako.      
       Tiekiame su ryžiais ir salotomis. Mes valgėme su agurkų-fetos salotomis: agurkų griežinėlius pagardiname šaukštu graikiško jogurto, patrupiname fetos ir krapų.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą