2016 m. lapkričio 4 d., penktadienis

Morkų pyragas su maskarponės kremu



      Minkštas ir kvapnus pyragas su maskarponės kremu. Be kremo, irgi būtų labai skanus, tik atrodytų taip kasdieniškai... Galima kepti keksiukus, bet aš paėmiau didžiausią 28 cm formą - man kažkaip pasirodė, kad tešlos kiekis be galo didelis, bet pyragas išėjo gan neaukštas, todėl būtų tilpęs ir į mažesnę kepimo formą. 

Reikės: (1 stiklinė - 250 ml)
Tarkuotos morkos 3 st. (maždaug 4 didelės morkos)
Kiaušiniai 4 vnt.
Augalinis aliejus 1 1/4 st.
Cukrus 3/4 st.
Miltai 2 st.
Druska 1 a.š.
Kepimo soda 2 a.š.
Cinamonas, imbieras, muskatas - po 1 a.š.
Graikiniai riešutai 1 st.

Kremui:
Maskarponė 250 g
Grietinėlė 35 proc. 200 g
Cukrus 3 v.š.

      Morkas smulkiai sutarkuojame, aš sutarkavau rankomis per smulkią tarką (kažkada skaičiau patarimą, jei morkos labai sultingos - išspaudžiame sultis ir išgeriame, o pyragui naudojame tik tarkius). Sumaišome su kiaušiniais, cukrumi ir aliejumi. Miltus atskirame dubenyje sumaišome su kepimo soda ir prieskoniais. Įmaišome į tešlą. Galiausiai suberiame sukapotus riešutus. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi (jei nenaudosite popieriaus, tada patepame riebalais). Kepame 180 C orkaitėje 40-50 min.
       Pyragą pilnai atvėsiname. Grietinėlę mikseriu standžiai išplakame su cukrumi. tada atsargiai mentele įmaišome maskarponę ir aptepame pyragą.
       Kitas kremo variantas: indelį kreminio sūrelio (pvz. Philadelphia) sumaišyti su minkštu sviestu (apie 80 g) ir keliais šaukštais cukraus. Toks kremas bus riebesnis, bet kietesnis, tinkamas dekoruoti su konditeriniu švirkštu ir aš tokį rinkčiausi keksiukams puošti.
       Recepto šaltinis - Vaikai-vanile.blogspot.lt.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą