2016 m. spalio 10 d., pirmadienis

Traški menkės filė su keptomis daržovėmis



       Kepiau iš šaldytos žuvies, t.y. ėmiau 700 g pakuotę, bet taip skaniai gavosi, kad pati viena suvalgiau bent pusę šio patiekalo :))) Jeigu gaminčiau pilnai 4 asm. šeimai, tai, manau, reikėtų imti 2 tokias pakuotes. Labai skanūs menkių gabalėliai su traškia plutele - šįkart pavolioti kukurūzų kruopose, bet galimi ir kiti plutelės varijantai, pvz. manų kruopos perpus sumaišytos su džiūvėsėliais.

Reikės:
Menkių filė 700 g (geriau šviežia)
Karis 1 a.š.
Maltos saldžiosios paprikos 1 a.š.
Druska, juodieji pipirai~
Kiaušiniai 1 vnt.
Kukurūzų kruopos 6 v.š.
Aliejus kepimui

Garnyrui:
Morkos 1 vnt.
Paprikos 1 vnt.
Porai 1/2 vnt.
Cukinija 1 vnt.
Česnakas 3 sk.
Druska, krapai, petražolės~
Sviesto gabaliukas

       Žuvį gausiai įtriname kariu, malta paprika, druska ir pipirais. Paliekame trumpam pasimarinuoti (kol supjaustysime daržoves). Tada gerai įkaitiname keptuvėje aliejų (gausiai), merkiame žuvies gabalėlius į kiaušinio plakinį, tada - į kukurūzų kruopas ir kepame, kol gražiai apskrus.
       Garnyrui morkas supjaustome šiaudeliais ir apkepiname ant šlakelio aliejaus (antroje keptuvėje). Paskui dedame pusžiedžiais supjaustytus porus. Dar šiek tiek pakepame ir sudedame juostelėmis pjaustytas paprikas. Galiausiai sudedame cukiniją, pjaustytą juostelėmis (arba suskustą juostelėmis) ir česnaką (taip pat juostelėmis). Įmetame gabaliuką sviesto, pasūdome. Kepame tik kol daržovės suminkštės. Pabaigoje dar galima pašlakstyti balzamiko actu, bet aš nedėjau.
       Recepto šaltinis - Mamyčių klubas.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą