2016 m. spalio 26 d., trečiadienis

Kalakutienos zuikis su ryžiais



       Pirmą kartą kepiau apvalų zuikį folijoje ir jis man žymiai labiau patiko, negu įprastinis keptas pailgoje skardelėje. Nurodyto produktų kiekio man gavosi per daug (28 cm skardelei), tad išėjo dar vienas mažas zuikutis, kurį iškepiau suvyniotą į foliją :)

Reikės:
Malta kalakutiena 650 g
Malta kiauliena 350 g
Ryžiai (virti) 5-6 v.š. 
Svogūnai 1 vnt.
Morkos 1 vnt.
Česnakas 4 sk.
Kiaušiniai 1 vnt.
Džiūvėsėliai 8 v.š. (arba sudžiūvus bandelė)
Pienas 100 ml
Pomidorų padažas 3 v.š.
Druska, juodieji pipirai~
Malta kalendra, bazilikai, kvapieji pipirai, karis~
Aliejus~
Tarkuotas sūris 50 g (dėjau "Džiugą", bet gali būti fermentinis)
Aptepimui: pomidorų padažas+majonezas

       Svogūną smulkiai supjaustome, morką smulkiai sutarkuojame ir apkepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus. Į mėsos faršą įmaišome kiaušinį, apkeptas daržoves, įspaudžiame česnako, beriame prieskonių. Supilame pieną, džiūvėsėlius, pomidorų padažą ir galiausiai sudedame ryžius. Suminkome apvalų zuikį arba kepame pailgoje formoje, pateptoje aliejumi 200 C orkaitėje 1 val. Paviršių galima aptepti dar vienu šaukštu pomidorų padažo, sumaišyto su majonezu (prieš kišant į orkaitę). Pabaigoje zuikį apibarstome tarkuotu sūriu ir kepame dar 10 min.
       Recepto šaltinis - AJ receptai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą