Nuostabūs kalakutienos krūtinėlės kepsniukai su svogūnų- morkų troškiniu ir fermentiniu sūriu.
Reikės:
Kalakutienos krūtinėlė 600 g
Svogūnai 1-2 vnt.
Morkos 2 vnt.
Česnakas 2 sk.
Fermentinis sūris 100 g
Druska, juodieji pipirai~
Paukštienos prieskoniai~
Krapai džiovinti 1 a.š.
Grietinės 1 v.š.
Aliejus kepimui
Kalakutienos krūtinėlę supjaustome nestorais kepsneliais ir truputį pamušame. Pagardiname druska, pipirais ir paukštienos prieskoniais. Paliekame pasimarinuoti kelioms valandoms (ir pernakt galima),
Orkaitę įkaitiname iki 190 C. Kepsniukus glaustai dedame vieną prie kito į kepimo skardą, pateptą aliejumi ir kepame 20 min. Tuo metu keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepiname smulkintą svogūną ir tarkuotą morką. po kelių minutėlių įpilame šlakelį vandens, uždengiame ir troškiname ant nedidelės ugnies, kol kepsniukai apkeps. Stambiai sutarkuojame sūrį. Troškintas daržoves pagardiname druska, pipirais, krapais. Įspaudžiame česnako skilteles, įmaišome grietinės. Dedame daržoves ant mėsos kepsnelių. Užberiame tarkuoto sūrio ir dar kišame į orkaitę 10 min.
Aš patiekiau su bulvių koše ir šviežių kopūstų salotomis.
Recepto idėja - Gaspadine.lt