2016 m. liepos 26 d., antradienis

Orkaitėje keptas kiaulienos troškinys su raudonuoju vynu




       Na čia istorija buvo tokia, kad aš kepiau čenakus moliniuose indeliuose, o dar tiek pat mėsos ir daržovių paruošiau ir iškepiau didesnėje kepimo formoje, uždengtoje folija. Gavosi dveji pietūs vienu šūviu :)

Reikės:
Kiaulienos išpjova 600 g
Bulvės 5 vnt.
Morkos 3 vnt.
Raudonos paprikos 1 vnt.
Šparaginės pupelės, 2 saujos
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 5 sk.
Druska, juodieji pipirai
Kalendra 1 a.š.
Balzamiko actas 1 v.š.
Raudonas sausas vynas 150 ml
Lauro lapai 6 vnt.
Aliejus, sviestas kepimui

       Mėsą supjaustome kubeliais, pagardiname druska, pipirais ir apskrudiname keptuvėje. Paskui užpilame trupučiu raudono vyno, kai truputį nugaruos, įpilame vandens, įdedame lauro lapelių ir uždengę troškiname apie 20 min.
       Daržoves supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais ir kol mėsa troškinasi, pamarinuojame su aliejumi, balzamiko actu, išspaustu česnaku, kalendra, druska ir pipirais. Paskui išdėliojame mėsą ir daržoves į čenakines, o likusią dalį - į kepimo indą. Pridedame lauro lapų, po gabalėlį sviesto, užpilame truputį vandens. Kepimo indą uždengiame folija ir viską kepame 200 C orkaitėje 1 val.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą