2016 m. liepos 5 d., antradienis

Lęšiai su dešrelėmis ir pomidorų salsa




       Dar vienas itališkas receptas iš Jamie Oliverio knygos "Mano Italija". 

Reikės:
Lęšiai 400 g
Česnakai 2 sk. + 3 sk. salsai
Lauro lapai 1 vnt.
Raudonojo vyno actas ~
Petražolės, čiobreliai ~
Šviežios kalakutienos/kiaulienos dešrelės 6-8 vnt.
Raudonieji svogūnai 1 vnt.
Konservuoti pomidorai 800 g
Džiovinti ankštiniai pipirai~
Cinamono ~
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~

       Pomidorų salsai apkepame smulklintus svogūnus su česnakais, pagardiname aitriųjų pipirų ir cinamonu. Kai svogūnai suminkštės, įpilame vyno acto ir padidiname ugnį. Kai actas išgaruos, supilame pomidorus, druskos, pipirų, primažiname ugnį ir ilgai troškiname, apie 1-1,5 val.
       Lęšius išverdame sūdytame vandenyje su česnako skiltelėmis ir lauro lapais. Pagardiname prieskoninėmis žolelėmis. Dešreles iškepame orkaitėje arba keptuvėje. Į lėkštes dedame lešių, ant viršaus - pomidorų salsos ir papjaustytų dešrelių. 


       

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą