2016 m. liepos 2 d., šeštadienis

Itališkas baklažanų troškinys Caponata pagal Jamie Oliverį




       Šįkart tikrai galiu pasakyti, kad iš visų bandymų troškinti baklažanus - šis buvo pats skaniausias. Minimalus, bet genialus. Iškart nuėjau į savo receptų archyvą ir ištryniau seniau darytą ir publikuotą baklažanų troškinio receptą (tąkart dariau pagal Beatą).

Reikės:
Baklažanai 1 vnt.
Pomidorai 2-3 vnt.
Raudonieji svogūnai 1 vnt.
Česnakai 2 sk.
Kaparėliai 1 v.š.
Žalios alyvuogės, saujelė
Džiovinti raudonėliai 1 a.š.
Petražolės ~
Baltojo vyno acto 1 a.š.
Druska, juodieji pipirai ~
Alyvuogių aliejus~

       Baklažanus supjaustome stambiais gabalais, pasūdome. Keptuvėn dosniai šliūkštelime aliejaus, įkaitiname ir sudedame baklažanus ir raudonėlius. Kepame ant didelės ugnies ilgokai, neverčiant, kol sugers visą aliejų ir apskrus. Kai iš vieno šono apkeps, pavartome. Tada suberiame svogūnus, česnakus, petražoles. Sumetame perplautus kaparėlius. alyvuoges ir įpilame vos vos acto. Kai actas išgaruos, sudedame pomidorų skilteles ir patroškiname, kol suminkštės. Pagardiname druska, pipirais, jeigu per rūgštu, aš dar papildomai įbėriau šaukštelį cukraus.
       Patiekiame su ryžiais arba balta skrudinta duona. Labai skanu...
       Receptą radau Jamie Oliverio knygoje "Mano Italija".


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą