2016 m. liepos 11 d., pirmadienis

Turkiški Kibbe kebabai


       Labai geri ir smagūs valgyti mėsos iešmeliai. Šįkart dariau orkaitėje, bet esame išbandę ir keptus ant grilio - kuo puikiausiai! Pirma mėsą reikia sumauti ant iešmelių ir tada iešmeliu suspausti į kepsnių groteles, pateptas aliejumi). 

Reikės:
Malta jautiena 400 g
Maltos paprikos 1 a.š.
Kuminas, kvapieji pipirai po žiupsnelį
Česnakas 2 sk.
Kus kus arba kvietinės kruopos 150 ml
Miltai 1 v.š.
Alyvuogių aliejus 2 v.š.
Lavašai 2 pak.
Druska, juodieji pipirai~
Kopūstai, svogūnai, petražolės, citrinos
Natūralus jogurtas~

       Smulkiai supjaustome 1 svogūną ir česnako skilteles. Sudedame į mėsos faršą, beriame prieskonius. įpilame porą šaukštų aliejaus, kuskusą, miltus, smulkintų petražolių. Gerai viską išmaišome. Aplipiname iešmelius mėsa, suformuodami ovalius kebabus. Jeigu naudojate medinius iešmelius, prieš tai juos reikia 30 min. išmirkyti šaltame vandenyje. Aptepame kebabus aliejumi ir kepame orkaitėje arba ant grotelių.
       Serviruojame su lavašu,išklotu lėkštėje ir kopūstų salotomis, šalia įkrečiame šaukštelį graikiško jogurto arba grietinės (arba majonezo lietuviškai...). Valgyti reikia ant lavašo dedant kebabą, atsargiai ištraukiant iešmelį, suvyniojame į suktinuką ir skanaujame!
       Prie tokių kebabų labai tinka paprastos kopūstų ir marinuotų svogūnų salotos, pridėti daug petražolių ir citrinos sulčių. Šįkart pamaišiau paprastus ir raudongūžius kopūstus. Svogūnus marinuoju pagal savo receptą  - Marinuoti svogūnai prie šašlyko", kuris yra visų laikų populiariausias šio tinklaraščio įrašas :) 
       Recepto idėja - Surfing the world cuisine.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą