2016 m. liepos 14 d., ketvirtadienis

Grietinėlėje troškintas upėtakis su daržovėmis




       Priklausomai nuo valgytojų skaičiaus, reikės:

Upėtakio filė kepsnelių ~
Šaldytos daržovės (žirneliai, morkos, žiediniai kopūstai) ~
Grietinėlė ~
Sviestas ~
Krapai ir petražolės ~
Ryžiai arba bulvės garnyrui ~

       Žuvį įtriname mėgiamais prieskoniai (druska, pipirais, citrinos sultimis) ir kepame keptuvėje ant šlakelio aliejaus ir gabalėlio sviesto, kol apskrus. Kitoje keptuvėje ant sviesto pašildome dražoves, užpilame grietinėle ir beriame prieskonines žoleles. Iškeptą žuvį dedame į grietinėlę su daržovėmis ir dar keletą minučių patroškiname. Patiekiame su ryžiais. Labai paprasta, bet nepaprastai skanu!!!
       Receptas - Lino Samėno.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą