Kepiau dvi dienas iš eilės, kadangi labai paprastas ir greitas pyragas, ir labai labai skanus :)
Reikės:
Miltai 250 ml
Cukrus 230 ml + 4 v.š. kremui
Kiaušiniai 2 vnt.
Aliejus 125 ml (pyliau kokosų aliejų)
Grietinė 2 v.š.
Morkos 3-4 vnt.
Druska 1/2 a.š.
Kepimo milteliai 1/2 a.š.
Soda 1/2 vnt.
Cinamonas 1 a.š.
Grietinėlė 35 proc. 200 ml
Kreminis sūrelis 180 g (ėmiau Rama Bonjour)
Šokolado drožlės arba pabarstukai
Morkas sutarkuojame per smulkią tarką. Miltus sumaišome su cukrumi, kepimo milteliais, soda ir prieskoniais. Sudedame morkas, kiaušinius, grietinę ir aliejų. Išmaišome gana skystoką tešlą. Pilame į sviestu pateptą kepimo formą (arba geriau kepimo popieriumi išklotą tortinę - nes man gana sunkiai išsivertė iš širdelės formos). Kepame 180 C orkaitėje 40-45 min.
Kremui grietinėlę su keliais šaukštais cukraus išplakame iki standumo. Atsargiai įmaišome kreminį sūrelį. Atvėsusį pyragą aptepame kremu ir puošiame šokolado drožlėmis. Gerai atvėsiname šaldytuve.
Receptą radau per Youtube - čia.