Visa paslaptis, kaip išvirti skaniausią moliūgų sriubą - juos pirma iškepti orkaitėje, tik tada sutrinti.
Saldusis moliūgas (Butternut squash) 1 vnt.
Svogūnai 2 vnt.
Česnakai 3 sk.
Malta vištiena 500 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Džiūvėsėliai sauja
Raudonėliai, čiobreliai, šalavijai po 1/2 a.š.
Maltos paprikos milteliai 1/2 a.š.
Kvapieji pipirai 1/2 a.š.
Petražolės 2 v.š.
Vištienos sultinys ~
Druska, juodieji pipirai ~
Grietinėlė 12 proc. 125 ml
Moliūgą perpjauname pusiau, išimame sėklas ir kepame orkaitėje, kol suminkštės - apie valandą. Tuomet nulupame žievę ir sutriname blenderiu. Vištieną sumaišome su kiaušiniu, džiūvėsėliais, įdedame smulkintą svogūną, įspaudžiame česnako skiltelę ir paskaniname prieskoniais - druska, pipirais, čiobreliais, raudonėliais, paprika, kvapiaisiais pipirais, petražolėmis. Suformuojame mažus kukuliukus ir verdame pasūdytame vandenyje 15-20 min. Sultinį galima paskaninti lauro lapais, morka, poru, ar kuo tik mėgstate.
Likusį smulkintą svogūną su česnako skiltele apkepiname puode ant šlakelio alyvuogių aliejaus. Sudedame moliūgų tyrę, pilame vištienos sultinio ir viską sutriname blenderiu. Paskaniname druska ir pipirais. Įmaišome grietinėlę. Pilame sriubos į lėkštes, įdedame keletą kukulių ir patiekiame. Skanaus!
Recepto idėja - www.divascancook.com