Niekada suktinukų negaminu, bet nusipirkau mėsos suktinukams, jau supjaustytos plonomis riekelėmis - ir pagalvojau, kodėl gi ne? Įdarui galima rinktis viską pagal savo skonį, man skanu su raugintais agurkais. Dar sunaudojau likutį vytinto kumpelio, kuris čia irgi labai tiko!
Kiaulienos mėsa suktinukams 500 g
Druska, pipirai ~
Kaukazietiški prieskoniai ~
Svogūnai 1 vnt.
Morkos 1 vnt.
Vytintos mėsos galiukas
Marinuoti agurkai 1 vnt.
Miltai 2 v.š.
Pomidorų tyrė 3 v.š.
Grietinė 3 v.š.
Aliejus kepimui~
Mėsą išmušame, pabarstome prieskoniais, aptepame įdaru, suvyniojame ir apsukame siūlu, kad neiširtų. Įdarui ant aliejaus pakepiname smulkintus svogūnus ir morkas. Kai iškeps, įmaišome kubeliais pjaustytus agurkėlius ir vytintą kumpelį.
Suktinukus apvoliojame miltuose ir kepame gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus. Tada užpilame puodeliu vandens, įdedame prieskonių, pomidorų tyrės ir troškiname ant nedidelės ugnies. Pabaigoje supilame grietinę. Prieš patiekiant, nukerpame siūlus :)
Recepto idėja Sandros virtuvė.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą