2013 m. lapkričio 3 d., sekmadienis

Bananų duona



       Nei tai duona, nei pyragas. Bet kuriuo atveju - tinka ir pusryčiams, užtepus su sviestu ar kokiu džemu, taip pat tinka ir kaip desertas po vakarienės :) Anksčiau visada kepdavau pagal kitą receptą ir skonis man būdavo toks "normaliai, bet nieko ypatingo"... Neseniai atradau šį puikų receptą ir jis amžiams pakeitė visus kitus.

Viskas matuojama amerikietiškais 237 ml puodeliais:
Miltai 2 puodeliai
Rudas cukrus 1/2 puodelio
Baltas cukrus 1/2 puodelio
Kiaušiniai 2 vnt.
Bananai 3 vnt.
Kepimo milteliai 1 a.š.
Soda 1 a.š.
Sviestas 110 g
Pasukos 1/2 puodelio
Druska 1/2 a.š.
Cinamonas 1,5 a.š.
Citrinos sultys 1 a.š.
Vanilės ekstrakto ~

       Bananus sutriname šakute ir užpilame citrinos sultimis. Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Kitame dubenyje ištriname kambario temperatūros sviestą su cukrumi. Tuomet įmaišome kiaušinius, paskui trintus bananus. Įmaišome vanilę ir pasukas. Gerai išplakame ir suberiame miltus. Kaip nurodoma originaliame recepte, čia labai svarbu miltus įmaišyti atsargiai, tik mentele ir sukti tik tiek, kiek reikia - jokiu būdu nepermaišyti tešlos, kad gautume kuo puresnę bananų duoną. 
       Tešlą supilame į sviestu išteptą kepimo formą ir kepame 165 С temperatūroje 60-70 min. Ištrauktą bananų duoną galima aptepti papildomai sviestu ir paliekame šiek tiek atvėsti, tik tada išverčiame. Galima į tešlą įmaišyti riešutų arba šokolado gabaliukų.
        Recepto šaltinis - čia.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą