2014 m. sausio 7 d., antradienis

Tortas "Bûche de Noël"



       Šiemet Kalėdoms gaminau tokią šokoladinę "šaką" - t.y. "Bûche de Noël" tortą. Skaičiau, kad šis skanėstas Prancūzijoje tradiciškai kepamas Kalėdoms. Panašų esu mačiusi Neringos bloge, pagal jos receptą tokį vyniotinį esu ragavusi svečiuose ir man labai patiko. Tokį patį maskarponės kremą dariau ir aš, tik patį vyniotinį kepiau kitaip.

Biskvitui (45 x 33 cm skardelei):
Malti migdolai 110 g
Miltai 40 g
Cukraus pudra 110 g
Kiaušiniai 3 vnt. + dar 3 tryniai
Sviestas 30 g
Cukrus 2 v.š.
Kakava 3 v.š. 
Druska žiupsnelis

Kremui:
Mascarpone sūris 450 g
Šokoladinis kremas "Nutela" 450 g

       Pirmiausiai standžiai išplakame kiaušinių baltymus su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Kitame dubenėlyje išplakame trynius su cukraus pudra, suberiame maltus migdolus, kakavą ir miltus. Atsargiai įmaišome ištirpintą sviestą ir išplaktus baltymus.  Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, supilame tešlą ir mentele tolygiai paskirstome. Kepame 220 С orkaitėje apie 10 minučių. Tik ištraukę apverčiame ant švaraus kepimo popieriaus lapo ir karštą vyniotinį susukame. Apdengiame plėvele arba rankšluostėliu ir paliekame valandai atvėsti.
       Kremui išsukame Mascarpone sūrį su Nutela. Puse kremo aptepame vyniotinio vidų, susukame ir likusiu kremu aptepame torto viršų bei šonus. Įstrižai nupjauname šakos galiukus, juos sudedame į mažą šakelę ir taip pat aptepame kremu. Pabarstome tortą kakava ir papuošiame.
       Biskvito šaltinis ir video čia.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą