2013 m. spalio 21 d., pirmadienis

Rupių miltų pica su bulvėmis, kumpiu ir pievagrybiais



       Visada kepdavau storapades picas, o šiandien užsinorėjau plonytės, traškios, tokios daugiau kaip užkandis prie alaus ar vyno :) Kaip tik apie tokią perskaičiau pas Aušrą - ir ši man pasirodė pats tas. Padariau su plonai peršviečiamai pjaustytomis  bulvių riekelėmis ir vytinto kumpio griežinėliais. Dar pridėjau pievagrybių ir kelių rūšių sūrio (pelėsinio ir mocarelos), bet truputį persistengiau, ant tokios plonos picos ir įdaro norėjosi mažiau...

Picos pagrindui (2 vnt.):
Kvietiniai miltai 125 g
Rupūs kvietiniai miltai 125 g
Šviežios mielės 7 g
Druska 5 g
Cukrus žiupsnelis
Alyvuogių aliejus v.š.
Šilto vandens 160 g

Įdarui:
Vytinta kiaulienos nugarinė 90 g
Bulvės mažos 2 vnt.
Pievagrybiai 4 vnt.
Sūris mocarela/parmezanas/pelėsinis paviršiui ~
Pomidorų padažas ~
Svogūnai 1 vnt.
Druska, juodieji pipirai ~
Raudonėliai, čiobreliai, rozmarinas~

       Mieles ištriname su cukrumi, šlakeliu vandens ir trupučiu miltų. Paliekame šiltai, kol suputos. Tada dubenyje sumaišome likusius miltus su druska, šiltu vandeniu, pilame mieles ir aliejų. Minkome, kol gausime elastingą tešlą. Suminkome tešlos rutulį ir paliekame dubenyje iškilti, uždengtą plėvele. 
       Paskui tešlą iškočiojame į du papločius. Aš dėjau į pyrago kepimo formas, pateptas aliejumi. Paviršių taip pat aptepiau aliejumi ir pomidorų padažu, uždėjau pakepintų svogūnų. Bulves (neluptas) supjaustome labai plonomis riekelėmis, apverdame minutėlę ir išdėliojame ant picų. Pabarstome druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis. Sudedame mėsytės griežinėlius, pievagrybius ir užbarstome smulkintu sūriu. Kepame 220 C orkaitėje apie 10-15 min.
      Recepto idėja - Tarp vėjo gūsių.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą