2010 m. spalio 27 d., trečiadienis

Žuvis saldžiarūgščiame marinate


       Arba vietoje silkės su bulvėmis... Taip paruošta apkepta žuvis saldžiarūgščiame marinate patiekiama kaip šaltas užkandis. Tačiau su karštomis bulvėmis mums buvo puikūs pietūs :)

Reikės:
Žuvies filė 700 g
Svogūnai 1 vnt.
Morkos 1 vnt.
Actas (9 proc.) 80 ml
Cukrus 50 g
Druska žiupsnelis
Juodųjų pipirų grūdeliai 1 a.š.
Lauro lapai 4 vnt.
Kaparėliai 2 a.š.
Miltai 3-4 v.š.
Aliejus kepimui~

       Žuvies gabalėlius iškepame įprastai - apvoliojame miltuose, pagardiname žuvies prieskoniais ir kepame įkaitintoje keptuvėje su keliais šaukštais aliejaus.
       Užverdame 1/2 litro vandens. Suberiame  cukrų, druską, lauro lapus, pipirus ir kaparėlius. Išjungiame ugnį ir supilame actą. Morkas smulkiai sutarkuojame, svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Giliame inde išdėliojame žuvies gabalėlius, apdedame juos pjaustytomis daržovėmis. Pravėsiname marinatą, pilame ant žuvies ir laikome šaldytuve 4-5 valandas. Patiekiame su karštomis bulvėmis. Labai skanu!
       Recepto šaltinis - Aštriai saldu.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą