2010 m. spalio 13 d., trečiadienis

Gaiviosios salotos


       Kadaise Vivulskio gatvėje buvo tokia siuvykla, prie kurios įsikūrusi veikė mažytė kavinukė. Kai dirbau pirmoje savo darbovietėje, kasdien eidavome su kolegomis ten pietauti - "į siuvyklą". Nostalgija užplūsta prisiminus: toks naminis maistas, nedidelės kainos ir dar kiekvienas gaudavome iš šeimininkės personalinę nuolaidą - kaip nuolatiniai lankytojai :) Ir būdavo ten tokios geros salotėlės, kurias be galo mėgau - panašios į graikiškas, bet ne visai. Kartais prisimenu tuos laikus ir gaminu jas namuose. Vietoje raudonųjų svogūnų, dedu svogūnų laiškus ir nenaudoju salotų lapų. Taip žymiai skaniau!

Reikės:
Pomidorai 1 vnt.
Agurkai 1 vnt.
Raudonos paprikos 1/2 vnt.
Svogūnų laiškai ~
Feta sūris 50 g
Alyvuogės juodosios 15 vnt.
Druska, juodieji pipirai ~
Alyvuogių aliejus ~

       Daržoves supjaustome kubeliais, svogūnų laiškus - žiedeliais. Viską užpilame alyvuogių aliejumi, pagardiname druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišome. Ant viršaus išdėliojame fetos gabalėlius.
       Beje, kartais nededu fetos ir tokias salotėles patiekiu kaip garnyrą prie mėsos kepsnių - puikiai tinka ir visi giria!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą