2010 m. spalio 11 d., pirmadienis

Mieliniai blynai


       Nors iki Užgavėnių dar toli, bet kažkaip užsinorėjome purių, mielinių blynų - matyt todėl, kad namuose vis atsiranda po stiklainėlį kokios uogienės, slyvienės ar obuolienės. Gavosi tokie stori, gerai iškilę - tokių, pamenu, iškepdavo tik mokykloje :)

Reikės:
Mielės šviežios 30 g
Pienas 2 st.
Cukrus 3 v.š.
Miltai 2,5 st. ir dar 2 v.š.
Druska žiupsnelis
Kiaušiniai 2 vnt.
Sviestas 30 g
Aliejus kepimui ~

       Stiklinę pieno pašildome iki kambario temperatūros ir įmaišome mieles, cukrų bei 2 šaukštus miltų. Palaikome šiltai, kad pakiltų. Į iškilusias mieles įmaišome likusį pieną. Sumaišome su miltais, kiaušinių tryniais ir druska. Baltymus atskirai išplakame iki standumo. Į tešlą įmaišome ištirpintą sviestą ir paskutinius - atsargiai - baltymus. Dar truputį palaikome, kad iškiltų. Kepame įkaitintame aliejuje ir patiekiame su uogiene, grietine ar kuo tik jums skanu!
 

26 komentarai:

  1. Jei kalbėti grynai apie mokyklos tai aš sakyčiau : stori, minkšti ir guminiai :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai skanu, mielai sukirsčiau su obuolių tyre ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tai man tie guminiai ir būdavo patys skaniausi :D Mama pykdavo ir niekaip nesuprasdavo.
    P.S. mes irgi valgėm su obuoliene :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mokykloje pas mus tokių nebūdavo, tik pas močiute valgydavom kiek akys mato :)) labai skaniai atrodo!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš ko gero keistas vaikas buvau - megau visus blynus išskyrus mielinius :) Nuo šių bėgdavau kuo toliau :) bet va dabar, tai kokių 5-6 blynukų tikrai neatsisakyčiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kepėm vakar, bet kadangi tešla labai dauginosi bekepant :D tai iš likusios dalies užminkiau bandelių tešlą ir iškepiau bandukių su cinamonu :) Aj, bet aš apie blynus norėjau parašyt - aš irgi iš tų, kuri nelabai juos mėgo vaikystėj, nes būdavo kaip guma ;) O šitie tokie puručiai, minkštučiai, pasaka :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. tai gal labai ilgai kepėt, kad tiek tešlos prisidaugino :) bet gerai - tuo pačiu ir pusryčius išsikepėt :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. nesuprantu,viska dariau kaip parasyta,ir tesla iskilo,kai reikejo kept,kazkoks s.... gavos..gal dar reikejo palaikyt ilgiau,ir miltu dadejau,nzn..bet man neisejo...

    AtsakytiPanaikinti
  9. o kas nepavyko? per skysta tešla buvo?

    AtsakytiPanaikinti
  10. kepiau ir as, labai skanus blynai, aciu uz receptuka :-)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Kepiau pagal si receptuka, bet dejau daugiau miltu, nei parasyta. Gavos liuks, aciu labai! :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Mmmm... Gardučiai man išėjo :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. atrodo labai skaniai:)) noreciau isikepti bet siuo metu neturiu pieno,ar be pieno butu galima?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Na kaskaip blynai be pieno...nekas manau:DDDDD

    AtsakytiPanaikinti
  15. sveikuciai, kepiau ir as. grynai pagal recepta, bet manau jei buciau dejas daugiau miltu but buve skaniau.
    pamariokrastas.blogspot.com

    AtsakytiPanaikinti
  16. Labai labai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Labai labai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Super! tik dėjau šiek tiek daugiau miltų ir man cukraus kažkiek trūko. Bet šiaip skanu:)

    AtsakytiPanaikinti
  19. skanūs viskas gerai bet labai riebūs gal kas gali patarti kaip iškepti kad nebūtu tokie ribūs

    AtsakytiPanaikinti
  20. Na nezinau, kame cia tas riebumas... Gal pabandykit iskeptus blynus pirma deti ant popierinio ranksluoscio, kad sugertu alieju, o po to tik - i lekstes ;)

    AtsakytiPanaikinti
  21. kad neprisitarauktu riebalu reikia truputi ipilt konjaka ,konjakas neleidzia prisitraukt riebalams

    AtsakytiPanaikinti
  22. kad nebutu riebus reikia y tesla ipilt truputeli konjako jis neleidzia prisitraugt aliejaus

    AtsakytiPanaikinti
  23. O vėliau likusi pieną šalta pilti?

    AtsakytiPanaikinti