Nors iki Užgavėnių dar toli, bet kažkaip užsinorėjome purių, mielinių blynų - matyt todėl, kad namuose vis atsiranda po stiklainėlį kokios uogienės, slyvienės ar obuolienės. Gavosi tokie stori, gerai iškilę - tokių, pamenu, iškepdavo tik mokykloje :)
Reikės:
Mielės šviežios 30 g
Pienas 2 st.
Cukrus 3 v.š.
Miltai 2,5 st. ir dar 2 v.š.
Druska žiupsnelis
Kiaušiniai 2 vnt.
Sviestas 30 g
Aliejus kepimui ~
Stiklinę pieno pašildome iki kambario temperatūros ir įmaišome mieles, cukrų bei 2 šaukštus miltų. Palaikome šiltai, kad pakiltų. Į iškilusias mieles įmaišome likusį pieną. Sumaišome su miltais, kiaušinių tryniais ir druska. Baltymus atskirai išplakame iki standumo. Į tešlą įmaišome ištirpintą sviestą ir paskutinius - atsargiai - baltymus. Dar truputį palaikome, kad iškiltų. Kepame įkaitintame aliejuje ir patiekiame su uogiene, grietine ar kuo tik jums skanu!
Jei kalbėti grynai apie mokyklos tai aš sakyčiau : stori, minkšti ir guminiai :D
AtsakytiPanaikintiTikrai skanu, mielai sukirsčiau su obuolių tyre ;)
AtsakytiPanaikintiTai man tie guminiai ir būdavo patys skaniausi :D Mama pykdavo ir niekaip nesuprasdavo.
AtsakytiPanaikintiP.S. mes irgi valgėm su obuoliene :)
Mokykloje pas mus tokių nebūdavo, tik pas močiute valgydavom kiek akys mato :)) labai skaniai atrodo!
AtsakytiPanaikintiAš ko gero keistas vaikas buvau - megau visus blynus išskyrus mielinius :) Nuo šių bėgdavau kuo toliau :) bet va dabar, tai kokių 5-6 blynukų tikrai neatsisakyčiau :)
AtsakytiPanaikintiKepėm vakar, bet kadangi tešla labai dauginosi bekepant :D tai iš likusios dalies užminkiau bandelių tešlą ir iškepiau bandukių su cinamonu :) Aj, bet aš apie blynus norėjau parašyt - aš irgi iš tų, kuri nelabai juos mėgo vaikystėj, nes būdavo kaip guma ;) O šitie tokie puručiai, minkštučiai, pasaka :)
AtsakytiPanaikintitai gal labai ilgai kepėt, kad tiek tešlos prisidaugino :) bet gerai - tuo pačiu ir pusryčius išsikepėt :)
AtsakytiPanaikintinesuprantu,viska dariau kaip parasyta,ir tesla iskilo,kai reikejo kept,kazkoks s.... gavos..gal dar reikejo palaikyt ilgiau,ir miltu dadejau,nzn..bet man neisejo...
AtsakytiPanaikintio kas nepavyko? per skysta tešla buvo?
AtsakytiPanaikintikepiau ir as, labai skanus blynai, aciu uz receptuka :-)
AtsakytiPanaikintiKepiau pagal si receptuka, bet dejau daugiau miltu, nei parasyta. Gavos liuks, aciu labai! :)
AtsakytiPanaikintiMmmm... Gardučiai man išėjo :)
AtsakytiPanaikintilabai skanus :)
AtsakytiPanaikintiatrodo labai skaniai:)) noreciau isikepti bet siuo metu neturiu pieno,ar be pieno butu galima?
AtsakytiPanaikintiNa kaskaip blynai be pieno...nekas manau:DDDDD
AtsakytiPanaikintisveikuciai, kepiau ir as. grynai pagal recepta, bet manau jei buciau dejas daugiau miltu but buve skaniau.
AtsakytiPanaikintipamariokrastas.blogspot.com
Labai labai skanu :)
AtsakytiPanaikintiLabai labai skanu :)
AtsakytiPanaikintiSuper! tik dėjau šiek tiek daugiau miltų ir man cukraus kažkiek trūko. Bet šiaip skanu:)
AtsakytiPanaikintiskanūs viskas gerai bet labai riebūs gal kas gali patarti kaip iškepti kad nebūtu tokie ribūs
AtsakytiPanaikintiNa nezinau, kame cia tas riebumas... Gal pabandykit iskeptus blynus pirma deti ant popierinio ranksluoscio, kad sugertu alieju, o po to tik - i lekstes ;)
AtsakytiPanaikintikad neprisitarauktu riebalu reikia truputi ipilt konjaka ,konjakas neleidzia prisitraukt riebalams
AtsakytiPanaikintikad nebutu riebus reikia y tesla ipilt truputeli konjako jis neleidzia prisitraugt aliejaus
AtsakytiPanaikintiO vėliau likusi pieną šalta pilti?
AtsakytiPanaikintiO likusi pieną šalta pilti?
AtsakytiPanaikintiTaip, šaltą.
AtsakytiPanaikinti