2010 m. spalio 14 d., ketvirtadienis

Kalakutienos kukuliai grietinėlės padaže


       Iš pradžių kiek abejojau, ar man patiks grietinėlėje troškinti kukuliai. Tačiau nors ir grietinėlės padaže, bet  gavosi švelnaus ir ne per riebaus skonio. Buvo labai skanu :)

Reikės:
Malta kalakutiena 700 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Batonas 3 riekutės
Pienas 1 st.
Grietinėlė 200 g
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 3 sk.
Morkos 2 vnt.
Paprikos 1 vnt.
Druska, juodieji pipirai~
Vištienos prieskoniai "Santa Maria" 1 a.š.
Krapai 1 a.š.
Aliejus kepimui ~

       Kalakutienos faršą suminkome su kiaušiniu, piene išmirkytu batonu, česnako skiltele, druska, pipirais ir vištienos prieskoniais. Šlapiomis rankomis suformuojame kukulius ir apkepame juos įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Elektrine pjaustykle smulkiai supjaustome svogūną, morkas ir papriką. Daržoves apkepiname ant trupučio aliejaus ir sudedame į troškintuvą su kotletais. Užpilame puodeliu vandens ir troškiname 20 minučių. Per tą laiką vanduo išgaruoja, tada supilame grietinėlę. Paskaniname padažą druska, pipirais ir krapais.
       Recepto idėją pasiskolinau iš maltinukų meistrės Viktorijos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą